China op weg naar de wereldheerschappij? / Theater De Fransche School, Culemborg


In korte tijd is China een wereldmacht geworden. Wat heeft Xi Jinping met de wereld voor? Is een botsing met de tanende wereldmacht Amerika van Donald Trump onvermijdelijk?

Jan van der Putten neemt u deze avond mee op zijn visie tussen deze twee grootmachten. Dr. Jan van der Putten was van 1968 tot 2003 correspondent in achtereenvolgens Frankrijk, Latijns-Amerika, Italiƫ en het oostelijk Middenlandse-Zeegebied en China. Hij werkte voor o.a. NRC Handelsblad, de Volkskrant, De Groene Amsterdammer en radio- en tv-actualiteitenrubrieken. Hij schrijft (in De Groene) en spreekt (voor de radio en in het land) regelmatig over China. Zijn laatste boek is Botsende supermachten: China en Amerika op ramkoers?

Deze voorstelling is onderdeel van They make the difference. In deze serie lichten we onderwerpen, organisaties en personen uit die het verschil maken. Onze gasten laten zien hoe ze op hun manier bijdragen aan een beter leefklimaat, milieu of samenleving. Deze avonden plannen we niet op een vaste avond in de maand maar gewoon wanneer het uitkomt. Een avond om Culemborgers met diverse achtergronden en een internationale blik te ontmoeten en om stil te staan bij actuele kwesties. Met speciale gasten, interessante onderwerpen en spraakmakende discussies.
dinsdag 06 februari 2018

Klik hier