Persbericht over verschijning van 'Operatie Menora'


Ingenieuze thriller over fanatisme en een wereldbrand die onvermijdelijk lijkt

In juli 1994 vliegt het belangrijkste Joodse centrum in Buenos Aires de lucht in. Het is de bloedigste aanslag in de Argentijnse geschiedenis. Het onderzoek wordt van hogerhand gesaboteerd. Openbaar aanklager Nisman wordt in 2015 zelfs vermoord, vlak voordat hij in het parlement explosieve verklaringen zou afleggen. Wanneer de Nederlandse onderzoeksjournalist Jonathan Sanders zijn tanden in de zaak zet, vindt hij een godsdienstfanaticus op zijn pad die koste wat kost wil voorkomen dat hij de waarheid achterhaalt. Geholpen door de psychoanalytica Tamar ontdekt Jonathan dat de inzet van de aanslag de menora was, de zevenarmige kandelaar uit de tempel in Jeruzalem. Dankzij een excentrieke historicus komt Jonathan te weten dat fanatici het machtige symbool willen gebruiken voor hun messianistische plannen. Een wereldbrand lijkt niet meer tegen te houden.

‘Jan van der Putten ontpopt zich als de Nederlandse Umberto Eco.’
Roel Janssen

Dit thrillerdebuut van oud-correspondent Jan van der Putten is gebaseerd op bekende en onbekende historische feiten en speelt zich af tegen de achtergrond van religieus en ideologisch fanatisme.

Nieuw Amsterdam

Jan van der Putten studeerde klassieke talen. Hij was correspondent voor onder meer de Volkskrant, De Groene Amsterdammer en de NOS in Frankrijk, Latijns-Amerika, Italië en China. Van der Putten schreef tal van boeken over Latijns-Amerika, Italië en China. Bij Nieuw Amsterdam zijn verschenen Verbijsterend China (2011) en China, wereldleider? (2013).

Gegevens

Verschijningsdatum: 11 september 2015
Prijs: € 19,99
ISBN: 9789046818428
Aantal pagina’s: 288

Contactinformatie:

Voor meer informatie over het boek, het aanvragen van een interview en/of recensie-exemplaar kunt u contact opnemen met Henk ter Borg.

E: hterborg@nieuwamsterdam.nl
T: 020-5706118

Pers

‘Schokkend plot over politiek en religie dat meer onthult dan de waarheid. Jan van der Putten ontpopt zich als de Nederlandse Umberto Eco.’
Roel Janssen over Operatie Menora

‘Een plezier om te lezen.’
Trouw over China, wereldleider?

‘Een schat aan informatie en kennis.’
de Volkskrant over Verbijsterend China

‘Een levendig boek met veel impressies
en humor.’
Nederlands Dagblad over Standplaats Peking
donderdag 27 augustus 2015

Klik hier