Brandhaard Taiwan / Maris College Belgisch Park, Den Haag


Maris Tours: Lezing China - TaiwanMaris Belgisch Park organiseerde de tweede lezing van Maris Tours. Dit keer over de toenemende spanningen tussen China en Taiwan. De gastspreker van de avond was China-kenner, auteur en buitenlandcorrespondent Jan van der Putten. Hij heeft meerdere China boeken op zijn naam staan en is ook als buitenlandcorrespondent in Peking gestationeerd geweest.


Van der Putten vertelde voor een gezelschap van zo’n vijftig leerlingen en geïnteresseerden over de geschiedenis van Taiwan en de redenen waarom China vindt dat het bij China hoort. Ook besprak hij de huidige spanningen en militaire intimidaties van China rondom Taiwan. Dit heeft geleid tot een groeiende bezorgdheid in Taiwan en bij haar bondgenoten, waaronder de Verenigde Staten.
De lezing was zeer informatief. De leerlingen stelden vragen en de spreker wist deze op een duidelijke en begrijpelijke manier te beantwoorden.


Na afloop van de presentatie was er nog tijd voor een korte discussie en het stellen van vragen. Voor de leerlingen van 6VWO was dit alvast een goede voorbereiding op hun eindexamenonderwerp China voor hun geschiedeniseindexamen van 15 mei.


woensdag 19 april 2023

Klik hier